Siirry sisältöön
IIhmisiä vetämässä köyttä.

Vetovoimaa vammaisalalle – uusia opintopolkuja, osaamisen kehittämistä ja vaikuttamista

Vammaisalan ongelmana on työntekijöiden saaminen. Ala ei houkuttele opiskelijoita. Tässä julkaisussa kuvataan Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen kehittäminen (VAVE) -hankkeen toimia Etelä-Savossa vammaisalan vetovoiman lisäämiseksi ja työvoiman saatavuuden parantamiseksi.

Julkaisu tuo monipuolisesti esille hankkeessa tehtyä kehitystyötä, saatua palautetta ja kehittämistarpeita. Lukijan on mahdollista hyödyntää julkaisun sisältöä erilaisissa alan kehittämistehtävissä.

Hankkeessa rakennettiin niin toiselle asteelle kuin avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaan erilaisia, eri tavoin suoritettavia opintopolkuja vammaisalan töihin. Hanke tuotti myös vammaisalan tulevaisuuden osaamistarpeita kuvaavat osaamiskortit sekä testasi erilaisten digitaalisten sovellusten sopivuutta alalle.

Hankkeen aikana järjestettiin kolme some-kampanjaa hyödyntäen Facebookia, Instagramia ja Twitteriä sekä osittain myös TikTok:ia. Hankkeessa mukana ollut tubettaja, jolla oli paljon seuraajia, oli onnistunut valinta levittää myönteistä kuvaa vammaisista ja vammaisalasta.