Siirry sisältöön

Yhteiskehittämällä ratkaisuja sote-palveluhin – kansalaiset ja palvelunkäyttäjät mukaan kehittämiseen

Yhteiskehittämisestä on tullut ajankohtainen ja suosittu käsite eri aloilla, myös sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä. Julkaisun artikkeleissa tarkastellaan yhteiskehittämistä osana hyvinvointivaltion muutosta ja ammattilaisten ja palvelujen käyttäjien yhteistyötä.

Yhteiskehittämisestä on tullut ajankohtainen ja suosittu käsite eri aloilla, myös sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä. Yhteiskehittäminen tarkoittaa kansalaisten ja palvelujen käyttäjien osallistumista palvelujen suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin.

Julkaisun artikkeleissa tarkastellaan yhteiskehittämistä osana hyvinvointivaltion muutosta ja ammattilaisten ja palvelujen käyttäjien yhteistyötä. Julkaisussa kuvataan voimavara- ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa ja menetelmä yhteiskehittämiseen. Yhteiskehittämisen toteutusta ja prosessia kuvataan case-esimerkkien avulla.

Ammattikorkeakoulun tehtävä on osallistua työelämän kehittämiseen. Tässä julkaisussa rakennetaan teoreettista ja käytännöllistä ymmärrystä yhteiskehittämisestä. Yhteiskehittäminen on mahdollisuus tuottaa innovatiivisia ratkaisuja sosiaali- ja terveyspalvelujen haasteisiin uusilla hyvinvointialueilla.