Siirry sisältöön

Diakonisen hoitotyön perusteet ja käytäntö

Diakonisessa hoitotyössä edistetään kokonaisvaltaisesti terveyttä ja hyvinvointia. Siinä vahvistetaan toivon näköaloja ja ihmisen omia voimavaroja. Tässä julkaisussa kuvataan diakonisen hoitotyön perusteita ja käytäntöjä terveydenhuollon ja kirkon työssä. Julkaisu soveltuu niin opiskelijoille kuin työelämässä toimiville.

Kirja etenee diakonisen hoitotyön historian, käsitteiden määrittelyn, koulutuksen ja erilaisten urapolkujen kautta diakonisen hoitotyön monipuolisiin käytännön kuvauksiin. Hoito- ja diakoniatyötä tarkastellaan erilaisissa toimintaympäristöissä ja kohtaamistilanteissa.

Julkaisussa pohditaan koulutuksen antaman kaksoiskelpoisuuden merkitystä, hyödyntämismahdollisuuksia ja tulevaisuuden näkymiä. Miten diakonisen hoitotyön osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan? Miten osaamista voidaan hyödyntää terveydenhuollossa ja seurakunnissa parhaalla mahdollisella tavalla?

Kirjan kirjoittajat ovat diakonian eri alojen ja erityisesti diakonisen hoitotyön asiantuntijoita kirkon, seurakuntien ja yhteiskunnan sekä sairaanhoidon ja koulutuksen saralta.