Siirry sisältöön

Sujuvasti opin portailta työelämään – Opin portailta työelämään -hankkeen loppuraportti

Tulevaisuuden Suomessa tarvitaan lisää osaajia. Monikulttuurisesta työvoimasta on toivottu apua siintävään osaajapulaan. Voidaan myös ajatella, että täällä asuvien maahanmuuttajien integrointi yhteiskuntaan tapahtuu parhaiten työllistymisen avulla.

Opin portailta työelämään -hankkeessa pureuduttiin ulkomaalais- ja romanitaustaisten opiskelijoiden tukemiseen matkalla tutkintoon ja työllistymiseen. Sujuva polku kohti työpaikkaa kulkee kokemusten mukaan opiskelijalähtöisen yksilöllisen tuen, tukipajojen, harjoitteluiden tai työssäoppimisen ja työllistymisen lisätuen kautta. Työllistymistä edistää työpaikkojen koulutus kulttuurien väliseen kohtaamiseen.

Hankkeen järjestämissä monikulttuurisuuskoulutuksissa ja -tapahtumissa kävi 650 ihmistä. Hankkeen aikana 52 ulkomaalais- ja romanitaustaista opiskelijaa valmistui. Kaikki sote-alalta valmistuneet saivat työpaikan.

ESR-rahoitteista Opin portailta työelämään -hanketta toteuttivat Diakonia-ammattikorkeakoulu, Suomen Diakoniaopisto ja Oulun ammatillinen korkeakoulu ajalla 1.6.2018–31.8.2020.