Siirry sisältöön
Juttutyyppi  Podcast

Jakso 2: Miten vahvistetaan moninaisuutta kirkossa?

Miten moninaisuus näyttäytyy kirkossa? Mikä rooli tasa-arvon rakentamisessa on kirkon työntekijöillä, viranomaisilla tai alan koulutuksella? Dialogi-podcastin toisessa jaksossa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka ja Diakin diakonian ja kasvatuksen yliopettaja Mikko Malkavaara pohtivat toimittaja Katja Alajan johdolla, miten moninaisuutta vahvistetaan kirkossa.

Lue jakson tekstivastine täältä.

– Vaikka kirkko yhteisönä ja organisaationa on sitoutunut kohtelemaan ihmisiä tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti, se ei tarkoita sitä, että tämä käytännössä toteutuu. Vastuu on jokaisella yksilöllä, sanoo piispa Kaisamari Hintikka.

Moninaisuuden kysymyksistä erityisesti seksuaalivähemmistöjen asema ja kirkon kanta samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen nousevat usein esille. Mikko Malkavaaran mielestä kirkollista keskustelua vaivaa polarisaatio, joka näkyy erityisesti näissä kysymyksissä.

– Siinä kaksi ryhmää, joiden ajatukset ovat varsin kaukana toisistaan, yrittävät sietää toisiaan ja ajatella, että molemmat edustavat kirkon jäseniä.

Erityisesti suhtautumisessa seksuaalivähemmistöihin asettuvat vastakkain identiteetti ja mielipide, mitä Kaisamari Hintikka pitää ongelmallisena.

– Aivan kuin se, miksi ihminen on syntynyt ja miksi Jumala on hänet luonut, olisi jotenkin verrattavissa siihen, että mitä teologista oppikoulua tai tulkintaperinnettä toinen edustaa. Ja nämähän eivät ole, ne eivät voi olla eivätkä ne saa olla keskenään yhtä painavia kysymyksiä, Hintikka pohtii.

Minkälaisia ratkaisuja asiantuntijat löytävät moninaisuuden edistämiseen? Kuuntele podcast-jakso!

Dialogi-podcast – puheenvuoroja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta

Miltä tuntuu, kun työelämä syrjii? Miten parannetaan nuorille suunnattuja palveluita? Miten meitä hoidetaan tulevaisuudessa? Diakonia-ammattikorkeakoulun uudessa Dialogi-podcastissa sosiaali- ja terveysalan, kirkon ja tulkkauksen alan asiantuntijat ja vieraat etsivät ratkaisuja yhteiskunnan ajankohtaisimpiin kysymyksiin. Jaksoissa kuullaan aina myös Diakin opiskelijan tai alumnin puheenvuoro.

Dialogi-podcast, jakso 2: Miten vahvistetaan moninaisuutta kirkossa?

  • Keskustelijoina: Kaisamari Hintikka (piispa, Espoon hiippakunta) ja Mikko Malkavaara (diakonian ja kasvatuksen yliopettaja, Diak)
  • Alumnin puheenvuoro: Taija Välske
  • Toimittaja ja juontajaKatja Alaja
  • Tuottaja: Diakin viestintäpalvelut
  • Tekninen tuottaja: Jaksomedia Oy
  • KuunteleSpotifySoundcloudGoogleAppleAndroidRSS
  • Jakson tekstivastine.