Siirry sisältöön

Kenen koti? Keskusteluja moninaistuvasta Suomesta

Kenen koti Suomi on 2020-luvulla?

Maailma muuttuu rajua vauhtia. Ilmastonmuutos ja aseelliset konfliktit ajavat ihmisiä kodeistaan ennätystahtia. Vuonna 2022 maailmassa oli yli sata miljoonaa kotinsa jättämään joutunutta ihmistä. Luku on historiallisen korkea, ja se on kaksinkertaistunut vain kymmenessä vuodessa. Samassa ajassa myös Suomessa niin kutsuttujen vieraskielisten määrä on kaksinkertaistunut.

Julkaisu tarkastelee maahanmuuttoa, siirtolaisuutta, moninaistuvan yhteiskunnan edellytyksiä ja rasismia nykypäivän Suomessa osana globaalia maailmaa. Artikkelit tuovat tutkimukseen perustuvia näkökulmia vähälle huomiolle jääneisiin ilmiöihin ja pohdittavaa niin julkisen sektorin ammattilaisille kuin päättäjillekin.

Julkaisussa ääneen pääsevät monikulttuurisuuden asiantuntijat ja toimijat, arvostetut professorit ja tässä todellisuudessa joka päivä elävät kokemusasiantuntijat.  Kantavana teemana on kysymys siitä, kuinka Suomi voisi olla koti kaikille täällä asuville.

Kenen koti? Keskusteluja moninaistuvasta Suomesta on Diakonia-ammattikorkeakoulun Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutuksen juhlajulkaisu.