Siirry sisältöön

Strategia siivittämässä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa – Diakonia-ammattikorkeakoulun TKI-toiminnan vuosikirja 6

Diakin TKI-toiminnan 6. vuosikirja pureutuu Diakin uuteen strategiaan ja sen kehittämistyöhön.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuonna 2017 julkaiseman korkeakoulutuksen ja tutkimuksen vision 2030 mukaan korkeakoulut ovat vahvoja ja kansainvälisesti vetovoimaisia osaamisen keskittymiä. Ne tuottavat uutta tietoa ja osaamista. Ne ovat yhteiskunnan ja elinkeinorakenteen muutosvoimia.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja korkeakoulut käyvät neljä vuotta kestävän sopimuskauden alussa neuvottelun. Vuosien 2021–2024 sopimusneuvottelussa keskeisiä teemoja olivat korkeakoulujen strategiset tavoitteet ja valinnat sekä profiilit ja vahvuusalat.

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) strategia vuosille 2021–2030 julkaistiin vuonna 2020. Strategiassa Diak kuvaa olemassaolonsa tarkoituksen, arvonsa ja strategiset vahvuutensa.

Julkaisu Strategia siivittämässä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa – Diakin TKI-toiminnan vuosikirja 6 perustuu Diakin strategisiin vahvuuksiin. Julkaisussa kuvataan strategisten vahvuuksien kehittämistä edistäviä prosesseja ja itse strategisia vahvuuksia, jotka ovat selkärankana sivistys, ytimessä uudistuva eettisyys, supervoimana moninaisuus ja valttina osaaminen yhteisvoimin.

Julkaisu on tehty Diakin yhteistyökumppaneille, kuten ammattikorkeakouluopiskelijoille sekä työelämätahojen että muiden korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten asiantuntijoille. Diak kutsuu yhteistyökumppaninsa osallistumaan kanssaan strategisten vahvuuksiensa mukaiseen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan.