Chia Abdullahpour on asiakasohjaaja International House Turussa. Chia on opiskellut kotimaassa oikeustiedettä ja tehnyt vapaaehtoistyötä nuorten kanssa. Hän on myös toiminut nuorten kausilehden toimittajana. Chia osallistui Diakonia-ammattikorkeakoulun Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutukseen vuonna 2022.
Melis Arı-Gürhanli on pitkään toiminut erilaisissa vaativissa tehtävissä kotoutumisen edistämisen saralla järjestökentällä. Nykyään Hän työskentelee MIELI Suomen mielenterveys ry:ssä suunnittelijan sekä Mental Health Art Week -koordinaattorin tehtävissä kansalaistoimintojen osastolla. Melis ajattelee, ettei kotoutumisesta voida puhua ilman mielenterveyttä. Työssään häntä motivoi oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus.
Abla El Ouahabi toimii kulttuuriohjaajana sekä tulkkina monikulttuuristen opetuspalvelujen piirissa työtehtäviinsä kuulu tulkkauksen ja kääntämisen lisäksi palveluohjaus perheille. Abla tarjoaa myös perheille psykososiaalista tukea sekä konsultointiapua kouluviranomaisille. Kulttuuriohjaaja edistää perheiden kotouttamista sekä ennaltaehkäisee lasten ja nuorten syrjäytymistä. Abla osallistui Diakonia-ammattikorkeakoulun Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutukseen vuonna 2022.
Sandra Hagman on yhteiskuntatieteilijä, sosiaalityöntekijä ja historian tohtori, joka työskentelee sosiaalialan lehtorina Diakonia-ammattikorkeakoulussa keskittyen erityisesti maahanmuuton ja moninaisuuden kysymyksiin. Sandra on ollut sosiaalityöntekijänä turvapaikanhakijoiden ja kidutettujen parissa, sekä tehnyt tutkimusta seksuaalisuuden moninaisuuden saralla. Vapaa-ajallaan Sandra toimii ilman huoltajia maahan tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden edustajana. Sandra toimi Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutuksen projektipäällikkönä vuonna 2022.
Marianne Heikkilä on helsinkiläinen järjestöjohtaja ja hallitusammattilainen, joka on toiminut valtiovarainministeriön Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtajana vuodesta 2017 sekä lukuisissa järjestöjen, säätiöiden, yritysten ja ev.lut. kirkon digitalisaatiota edistävissä kehityshankkeissa. Marianne on tehnyt järjestötyötä monien heikommassa asemassa olevien kansalaisten kanssa. Marianne on utelias ja innostuu yhdessä tekemisestä ja maailman muuttamisesta oikeudenmukaisemmaksi, inhimillisemmäksi, yhdenvertaiseksi sekä saavutettavaksi kaikille. Marttojen pääsihteerinä ja rovastina hän uskoo, että hyvä arki kuuluu kaikille!
Elina Helmanen on valtiotieteilijä ja järjestöjohtamisen ammattilainen. Elina on toiminut työuransa aikana useissa lapsi-, nuoriso- ja perhejärjestöissä. Tällä hetkellä Elina toimii toiminnanjohtajana kahden kulttuurin perheiden järjestö Familiassa, jossa vastaa muun muassa järjestön vaikuttamistyöstä ja edunvalvonnasta. Elina osallistui Diakonia-ammattikorkeakoulun Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutukseen vuonna 2022.
Michelle Kaila is a Canadian who has been living in Finland for almost 20 years. She comes from a two-culture family herself, and from the beginning of her studies at Diak, her desire was to work with the multicultural community in Finland. She graduated with a Bachelor in Social Services in May 2017, and has been working for over 5 years in Espoo City’s Moniku Service.
Marja Katisko VTT työskentelee sosiaalialan yliopettajana Diakin Helsingin kampuksella. Hänen tutkimustyönsä on kohdistunut haavoittuvassa asemassa olevien henkilöiden ja perheiden hyvinvointiin ja syrjäytymiseen liittyviin kysymyksiin. Hän on johtanut useita tutkimushankkeita, joista viimeisimmässä on tutkittu paperittomuuden kaltaisessa tilanteessa olevien henkilöiden sosiaalisten oikeuksien toteutumista. Marjan tutkimusintressit liittyvät ekososiaalisuuteen, asuinalueiden segregaatiokysymyksiin sekä kestävään hyvinvointiin paikallisesti ja globaalisti.
Fon Krairiksh holds two citizenships, and moved to a new country at least every four years from birth until the age of 28. Since 2012, she’s been in Finland working in the field of integration. Her identity as a multilingual global nomad has informed both her work and research. A researcher in linguistics, Fon is especially interested in questions of identity, strategies for intercultural communication, multilingual communities, power asymmetry, and multimodal communication.
Arja Koski työskentelee lehtorina ja työnohjaajakouluttajana Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Hänen opetusalueinaan ovat johtaminen ja työyhteisöjen kehittäminen. Arja toimii myös työnohjaajana eri organisaatioissa moniammatillisissa tiimeissä ja työyhteisöissä sekä asiantuntijana osaamista kehittävissä ja työhyvinvointia edistävissä hankkeissa. Arja on kirjoittanut artikkeleita ja toimittanut julkaisuja työnohjauksesta, johtamisesta ja työyhteisön kehittämisestä.
Artëm Kuostilla on yhteisöpedagoginen tausta ja monivuotinen kokemus haavoittuvassa asemassa olevien maahan muuttaneiden vapaaehtoistyöstä, maahanmuuttaneiden digiosallisuudesta ja järjestöneuvonnasta. Artem toimii DigiUp-hankkeen projektipäällikkönä Monihelissä.
Henna Middeke työskentelee Humanistisessa ammattikorkeakoulussa asiantuntijana. Aiemmin Henna työskenteli kuuden vuoden ajan hankejohtajana monikulttuurisuusyhdistyksessä, jossa järjestettiin osattomuutta ennaltaehkäisevää ja yhteiskunnallisen osallistumisen esteitä purkavaa toimintaa turvapaikanhakija-, pakolais- ja venäläistaustaisille nuorille. Henna valmistui Diakin Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutuksesta vuonna 2022.
Virpi Ojanen vaihtoi alaa lennosta vuonna 2015 ja työskenteli vastaanottokeskuksissa 2015-2017. Nyt hän toimii Karkkilan kaupungin maahanmuuttokoordinaattorina. Virpi on tehnyt myös vapaaehtoistyötä turvapaikanhakijoiden ja paperittomien kansalaisavustajana. Virpi Ojanen osallistui Diakonia-ammattikorkeakoulun Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutukseen vuonna 2022.
Tuula Raumala on katsomusaineiden ja psykologian opettaja. Tuula on toiminut opettajana seitsemäntoista vuotta, joista lähes kymmenen vuotta maahanmuuttotaustaisten ryhmien opettajana yläkoulussa. Tuula osallistui Diakonia-ammattikorkeakoulun Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutukseen vuonna 2022.
Margarita (Meg) Sakilayan-Latvala is a social psychologist who currently works as a senior lecturer on social welfare and services at Diaconia University of Applied Sciences in Finland. She is also working on her doctoral research on Global Health and Development at Tampere University, focusing on understanding the complexities of migration of healthcare professionals using critical feminist and anti-racist perspectives. As an educator and a community organizer, her passion is to help people and organizations achieve more of what they thought is possible.
Martin Scheinin on pitkän linjan ihmisoikeusprofessori, joka nykyisin on tutkimusprofessorina Oxfordin yliopistossa. Hän on yliopistollisen uran rinnalla toiminut mm. YK:n ihmisoikeuskomitean jäsenenä, YK:n erityisraportoijana, Ihmisoikeusliiton puheenjohtajana tai hallituksen jäsenenä sekä lukuisissa ihmisoikeusvalituksissa asiantuntijatodistajana tai valittajan asiamiehenä.
Ismo Söderling on tietokirjailija sekä väestötieteen dosentti Itä-Suomen yliopistossa ja sosiaalipolitiikan dosentti Turun yliopistossa. Hän on toiminut mm. Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen johtajana (1996-2009) ja viimeksi Siirtolaisuusinstituutin johtajana (2010-2015). Eläköidyttyään Ismo on tarkastellut kirjoituksissaan esitelmissään monipuolisesti siirtolaisuuden eri ilmiöitä. Tällä hetkellä hän toimittaa teosta Penedoon Brasiliassa sijoittuvasta suomalaisesta utopiayhteisöstä. Ismo tekee edelleen aktiivisesti vapaaehtoistyötä pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden keskuudessa.
Inka Söderström on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa ja ammatiltaan sosiaalityöntekijä. Hänen väitöstutkimuksensa käsittelee sosiaalityötä pakolaistaustaisten queer-ihmisten parissa Suomessa. Inka on kiinnostunut erilaisten rajojen, kuten heteronormatiivisuuden ja koloniaalisuuden, purkamisesta sosiaalityöstä, ja hän käsittelee näitä kysymyksiä myös Instagram-tutkimussivustollaan rajoja_purkava_sosiaalityo. Inka on myös työskennellyt sosiaalityöntekijänä pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden parissa.
Gun-Viol Vik, FT työskentelee tulkkausalan yliopettajana Diakin Helsingin kampuksella. Hänen tutkimusintressinsä liittyvät tulkkauksen ammattitaidon kehittämiseen, organisaatioiden kaksi- ja monikielisyyteen sekä kielelliseen saavutettavuuteen tulkkauksen välityksellä ja ilman tulkkausta. Opetus- ja tutkimustehtävien lisäksi Gun-Viol on myös vuosikymmeniä toiminut ammattitulkkina.
Yasmin Yusuf työskentelee Helsinki Pride -yhteisössä sosiaali- ja nuorisopalveluiden asiantuntija ja on vastuussa järjestön Together with Pride tukityön kokonaisuudesta. Together With Pride -toiminta sisältää moninaista tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille. Yasmin on työskennellyt yli vuosikymmenen maahan muuttaneiden parissa järjestösektorilla.