Siirry sisältöön
Lamppuja pitävät kädet, tumma turkoosi tausta, piirroskuva.
Juttutyyppi  Blogi

Energiatehokkaampi korkeakoulu

Diak on sitoutunut Arenen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaan ja pyrkii vähentämään päästöjään kohti hiilineutraalisuutta. Energiansäästötoimenpiteiden avulla olemme vähentänet energiankulutustamme ja samalla pienentämään ympäristökuormitustamme.

Energiansäästötoimenpiteet ovat tärkeitä meistä kaikille. Niillä on merkittävä vaikutus ympäristöön ja samalla säästämme rahaa energialaskuissa. Hiilineutraalisuuden saavuttaminen on myös erittäin tärkeää, koska ilmastonmuutos on yksi suurimmista haasteista yhteiskunnallamme.

Pienillä askelilla eteenpäin

Energiansäästötoimenpiteitä ovat esimerkiksi valaistuksen vaihtaminen energiatehokkaampiin led-valaisimiin, eristyksen parantaminen ja aurinkopaneelien käyttöönotto. Aina ei tarvita suurta investointia, sillä energiatehokkuuden parantaminen voi myös olla yksinkertaista ja edullista, esimerkiksi poistamalla osan loisteputkista. Energiansäästötoimenpiteet eivät vain vähennä energiankulutusta, vaan ne voivat myös parantaa sisäilman laatua sekä lisätä opiskelijoiden ja henkilökunnan viihtyvyyttä.

Energiansäästötoimenpiteet eivät vain vähennä energiankulutusta, vaan ne voivat myös parantaa sisäilman laatua sekä lisätä opiskelijoiden ja henkilökunnan viihtyvyyttä.

Diakissa jo tehdyillä energiansäästötoimenpiteillä on merkittävä vaikutus energiankulutukseen. Helsingin-kampuksella on otettu käyttöön energiansäästötoimenpiteitä. Osa loisteputkista on poistettu käytöstä ja valaistuksen aikaohjaus on korvattu liiketunnistimilla. Tämä vähentää huomattavasti valaistuksen turhaa käyttöä ja säästää samalla energiaa. Opiskelijaruokalassa on luovuttu tarjottimien käytöstä, arvion mukaan säästäen 15 kWh sähköä ja 2 500 litraa vettä vuorokaudessa.

Jokainen voi vaikuttaa

Jokainen meistä voi vaikuttaa ympäristöön ja energiankulutukseen tekemällä pieniä muutoksia päivittäisessä elämässä. esimerkiksi sammuttamalla valot huoneesta poistuttaessa tai käyttämällä vähemmän vettä. Energiansäästötoimenpiteiden lisäksi on tärkeää suosia kestävää kehitystä edistäviä tuotteita ja palveluita sekä kierrättää ja välttää turhaa kulutusta.

Yhdessä voimme vaikuttaa. Energiatehokkuuden lisäämisessä jokainen meistä voi tehdä oman osansa. Tulevaisuus on meidän käsissämme ja energiansäästötoimenpiteiden toteuttaminen on yksi tärkeimmistä askelista kohti kestävää kehitystä.