Siirry sisältöön
Juttutyyppi  Blogi

Zekki digipalvelun esittelyvideo tuo esille nuorten ääntä

Diakonia-ammattikorkeakoulun kehittämän Zekki.fi -digipalvelun esittelyvideo on julkaistu. Video tuo esille nuorten ajatuksia ja tuntemuksia kysyttäessä, miten sulla menee. Video on tehty yhteistyössä Mielihyvin duunissa -hankkeen kanssa, joka kehittää sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää työelämää yhdessä nuorten kanssa.

Nuorille on tavallista vertailla omaa elämäänsä muihin ja oman suunnan löytäminen voi olla vaikeaa. Omista haasteista avautuminen ja avun tarpeen myöntäminen ei ole yksinkertaista. Videolla halutaan rohkaista nuoria pohtimaan omaa hyvinvointiaan, hakemaan apua kuormittaviin asioihin sekä tunnistamaan voimavaroja, jotka kannattelevat vaikeuksien keskellä.

Zekki-digipalvelu tukee nuoria

Zekki-digipalvelu on kehitetty tukemaan nuoria heidän arjessaan ja haasteissaan. Palvelun avulla nuoret voivat tehdä itsearvioinnin elämäntilanteestaan ja saada tietoa omaan tilanteeseen sopivista matalan kynnyksen tukipalveluista. Zekki on suunnattu 15–25-vuotiaille nuorille sekä heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille.

Zekin ovat kehittäneet yhdessä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diakonissalaitoksen Vamos, Ehyt, HelsinkiMissio, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Mieli, Nuorisoasuntoliitto, Nuorten Ystävät, Pelastakaa Lapset, Takuusäätiö, Väestöliitto ja Yeesi STEAn tuella vuosina 2020–2024.

Zekki-digipalvelu tarjoaa nuorille helpon ja saavutettavan keinon kartoittaa omaa hyvinvointiaan ja löytää heille sopivia tukipalveluja. Esittelyvideo näyttää konkreettisesti, miten Zekki voi auttaa nuoria pohtimaan, miten heillä menee ja hakemaan tarvitsemaansa tukea.

Myös nuoria tukeville ammattilaisille suunnatut verkkosivut Zekki.fi-palvelun hyödyntämiseksi on julkaistu. Näillä sivuilla on syvällisempää tietoa palvelusta sekä esittelymateriaalia ja vinkkejä, jotka tukevat Zekin käyttöä. Sivuille päivittyy jatkossa lisää ajankohtaisia artikkeleja.

Pysyvä osoite: http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2024040915615