Kirjoittaja Jari Helminen
Kirjoittaja on Diakin sosiaalialan yliopettaja (YTT), jonka kiinnostuksen kohteita ovat sosiaalialan ammattikorkeakoulutus ja sosionomi (AMK) -tutkinnon suorittaneiden ammatillinen osaaminen ja asiantuntijuus sekä sosiaalialan työmuodot, eritoten sosiaaliohjaus. Hän on sosiaalialan asiantuntijana Satakunnan TKI-sotetiekartta -hankkeessa.
Artikkelit
-
Opinnollistaminen – vaihtoehtoinen tapa tehdä ammattikorkeakouluopintoja
Opinnollistamisella tarkoitetaan ammattikorkeakouluopintojen tekemistä työelämässä, esimerkiksi opiskelijan omassa työssä tai tutkimus-, kehittämis- …
-
Sosionomiopiskelijan harjoittelu koronapandemian aikana
Ammattitaitoa edistävällä harjoittelulla on merkittävä asema sosionomiopinnoissa. Opinnoista toteutuu harjoitteluna noin viidesosa. …
-
Ammattikorkeakoulujen varhaiskasvatuksen koulutuksesta tarvitaan tutkimusta
Ammattikorkeakoulujen varhaiskasvatuksen koulutusta on tutkittu vähän. Näin ollen esimerkiksi varhaiskasvatuksen sosionomin osaamisen …
-
Lastensuojelutyö vaatii erityistä ammatillista osaamista
Lasten, nuorten ja perheiden pulmalliset elämäntilanteet ja pahoinvointi synnyttävät tarvetta uudistaa lastensuojelutyön …
-
Aikuisten parissa työskentelevä sosionomi edistää hyvinvointia ja osallisuutta
Jotta eriarvoistuminen ei jatkuisi, on kehitettävä aikuisväestölle suunnattuja palveluja, työkäytäntöjä ja ammatillista osaamista. Palvelut on tuotettava …
-
Varhaiskasvatuksen sosionomeja tarvitaan
Syyskuussa 2018 voimaan tulleen varhaiskasvatuslain myötä syntyi varhaiskasvatuksen sosionomin tehtävä. Nyt varhaiskasvatuksen …
-
Opiskelijavalinnalla sosiaalialaan sitoutuvia opiskelijoita
Sosiaaliala on uutisotsikoissa tavallisesti kansalaisten ongelmallisten elämäntilanteiden kautta. Miten sosiaalialan opiskelijavalinnalla voidaan …
-
Ammattikorkeakoulut opiskelijavalintaa kehittämässä
Onnistuneessa opiskelijavalinnassa hakijan ja ammattikorkeakoulun tavoitteet kohtaavat. Hakija saa haluamansa opiskelupaikan ja …